Nieuwe projecten

It’s Your Jazzheld: duurzame talent- en publieksontwikkeling op het gebied van jazz

“Muziek is de moedertaal van het hart”

It's Your JazzHeld

VMBO leerlingen stappen midden in het hart van de jazz muziek. Gedurende 8 weken werken de jongeren samen aan een eigen optreden die wordt uitgevoerd op een professioneel muziekpodium. Leerlingen krijgen wekelijks een workshop waarin ze leren over jazz, gezamenlijk muziek maken, en met software hun eigen compositie creëren. Onder begeleiding van een ervaren jazzmuzikant, dj en muziekdocent wordt toegewerkt naar een concert bij het Bimhuis (Muziekgebouw aan ‘t IJ) waarin circa 30 leerlingen een aantal vooraf voorbereide nummers spelen. Tijdens het concert worden ze begeleid door een heus Jazzcombo.

Het publiek bestaat uit minimaal 100 leerlingen uit de betrokken en/of andere schoolklassen. Deze groepen krijgen voor en na het concert een rondleiding door verschillende zalen van Muziekgebouw aan ’t IJ en korte workshops in compositie, zang, en muziek- en geluidseffecten maken bij de Klankspeeltuin. Na de rondleiding en workshops maken de groepen zich, na een korte pauze, op voor het concert. De voorstelling is onderhoudend door de afwisseling, de inhoud en het intieme, laagdrempelige karakter. Er is veel ruimte voor vragen, maar ook voor gezamenlijk muziek maken. Alles is er op gericht de jonge deelnemers en het jonge publiek te inspireren, hun talent naar voren te brengen, deze verder te ontwikkelen en hun interesse te prikkelen om vaker muziekpodia te bezoeken.

“De leerlingen maken kennis met Jazz en het Bimhuis. Het Bimhuis zorgt ervoor dat jongeren hun zaal en aanbod leren kennen.”

Voor wie?

It’s Your Jazzheld is bedoeld voor de onder- en bovenbouw van het VMBO. In overleg met de school wordt het aantal deelnemende klassen bepaald. Aan het eind van het traject dienen minimaal 125 leerlingen aanwezig te zijn bij de uitvoering in het Bimhuis/Muziekgebouw aan ’t IJ. Deze groep neemt deel aan de rondleiding en workshop in de klankspeeltuin. Daarnaast zullen ongeveer 25 leerlingmuzikanten het optreden verzorgen.

Kosten?

Kosten zijn op aanvraag beschikbaar en hangen af van hoeveel klassen meedoen aan het voortraject op school. Projectkosten kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden via de cultuurkaart.

Interesse?

Indien u interesse heeft in dit programma, neem dan gerust contact met ons op. Wij ontwikkelen onze programma’s op maat zodat het past in uw rooster, uw budget en aansluit op uw leerdoelen.

Stichting Jazz is een volwaardig productiehuis voor cultuureducatie. De kernactiviteiten van de stichting bestaan uit het op maat ontwikkelen en organiseren van culturele projecten, workshopreeksen en activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar onder en na schooltijd. Daarbij heeft de organisatie zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van activiteiten voor jongeren die doorgaans van huis uit minder cultuureducatie meekrijgen. Stichting Jazz kiest voor deze doelgroep onder andere vanwege het aanstekelijke enthousiasme dat deze jongeren laten zien als zij hun eigen potentie en talent ontdekken.

Stichting Jazz
Amstel 82
1017AC Amsterdam;
tel. 020 514 13 80
bookings: jacek@stichtingjazz.nl